Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че планира да обсъди проблема с

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че планира да обсъди проблема с
Коментари Харесай

Проблемът с износа на зърно ще бъде обсъден от Ердоган с Путин и Зеленски

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че планира да разиска " казуса с износа на зърно "  в телефонни разговори с съветския президент Владимир Путин и Владимир Зеленски през тази седмица. Планът на Организация на обединените нации за превозване на зърно от черноморските пристанища е най-подходящ, съобщи по-рано турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

" Планираме да обсъдим този въпрос (за сигурни зърнени коридори) с господин Путин и господин Зеленски ", сподели Ердоган на среща с младежи във Ван.

Организация на обединените нации неведнъж съобщи, че има опасност от продоволствена рецесия заради дефицит на зърно, а Западът упрекна Русия, че попречва доставките на украинско зърно на международните пазари. Москва обаче изрично отхвърля това обвиняване.

Властите в Украйна също сътвориха многочислени спънки за износа на зърно, откакто украинските войски минираха Черно море, което пречи на зърното да доближи с кораби до международните пазари. Руският президент Владимир Путин съобщи, че няма проблеми с износа на зърно от Украйна и че Русия не пречи на това. Ако Украйна освободи пристанищата си, корабите със зърно ще могат да ги напущат без проблеми, сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР